Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukiniowe ciasto z estragonem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8089
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 179
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 398
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8089
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 179
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 398
Składniki
Cukinię umyj, osusz, pokrój w kostkę, a następnie oprósz solą. Odstaw na 10 minut. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Podsmaż na rozgrzanym oleju cebulę z czosnkiem, dodaj cukinię i smaż, aż cały płyn odparuje. Wmieszaj estragon.
Ricottę połącz z jajkami oraz pieprzem. Dodaj warzywa z patelni i dokładnie wymieszaj. Masę wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do 160°C. Wyjmij z piekarnika i odstaw na 15 minut. Po tym czasie wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia.
Czas przygotowania: 100 minut. Poziom: trudnyŹródło: TV14