Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowojorski Supremes z Lafayette, czyli croissant w kształcie księżyca- croon, crox wheel, circular croissant.
metalowy ring lub folia aluminiowa
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Domowa wersja może nie jest tak ładna jak z ciastkarni ale w sumie nie jest skomplikowana. Ciasto francuskie kroi się na pasy, zwija w luźnego ślimaka i wkłada w metalowy ring- nie miałam o takiej szerokości więc kilkukrotnie zawinęłam folię aluminiową. Trzeba piec według przepisu na opakowaniu.
Gdy ciastko ostygnie szprycuje się je przez rękaw z tylką- kremem, dżemem, musem owocowym, lub na wytrawnie. Potem ciasto się glazuruje- najłatwiejszą metodą glazurowania wydało mi się polanie podgrzanym miodem. Jeszcze dekoracja- najlepiej zakryć miejsce wkłucia po szprycowaniu. Recenzja: ciastko jest smaczne- oczywiście kupne ciasto tak ładnie się nie rozwarstwia. Można było też równiej wykroić pasy ciasta.
Smacznego :)