Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Clafoutis z owocami"
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Czereśnie wydryluj i umyj razem z borówkami.
Zalej owoce wiśniówką i zasyp 2 łyżkami cukru.
Do naczynia przesiej mąkę. Dodaj cukier biały i waniliowy, skórkę z limonki, szczyptę soli, kremówkę i mleko. Na koniec dołóż zmiksowane jajka.
Formę do tarty wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Ułóż owoce, zalej je ciastem i wstaw na 40 minut do 180°C.
60 min ? Stopień trudności:średnie ? Kalorie: 290
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV