Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciemny keks"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 321
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3671
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 321
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3671
Składniki
Owoce i orzechy posiekaj na mniejsze kawałki, namocz, odsącz i wymieszaj je z mąką. Oddziel żółtka od białek. Masło utrzyj dodając małymi porcjami cukier, żółtka, mąkę, proszek, kakao i bakalie.
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj ją do reszty ciasta i delikatnie wymieszaj.
Formę keksówkę wysmaruj masłem, wyłóż pergaminem i napełnij ciastem. Na wierzchu zrób wzdłuż nacięcie natłuszczonym nożem.
Piecz godzinę w temperaturze 180°C. Wyjmij z piekarnika, gdy wystygnie, polej lukrem.
Czas: około 90 minutŹródło: Dobry Tydzień