Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki nadają ciastu miękką ,wilgotną konsystencję.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Składniki
Ziemniaki ugotować,gorące rozgnieść widelcem.Masło utrzeć z cukrem na kremową masę,dodać ziemniaki i jajka,całość ubić.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,wsypać do masy.Wlać ekstrakt migdałowy,składniki połączyć.Składniki kruszonki wymieszać,wyrabiać ręcznie do uzyskania okruszków.
Okrągłą formę o średnicy 24cm.wysmarować tluszczem,posypać bułką tartą.Ciasto rozsmarować na spodzie formy,rozłożyć śliwki przecięciem do góry,wierzch posypać kruszonką.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35-40 minut.