Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Gotowanie galaretki z owocami: Żelatynę rozcieńczyć wodą i pozostawić do spęcznienia na 20 minut. Dodaj cukier, wymieszaj. Pokrój owoce, polej galaretką i wstaw do lodówki na 1 godzinę do stwardnienia. Przygotuj spód: Ubij jajka z cukrem, dodaj śmietanę, masło, cukier, proszek do pieczenia, mąkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.Przygotowanie galaretki śmietanowo-czekoladowej: Galaretkę śmietanowo-czekoladową rozcieńczyć w torebce wodą i pozostawić na 20 minut. Ubij śmietanę z cukrem, dodaj galaretkę. Składanie ciasta: Ułóż ciasto na spodzie formy z otoczką, na wierzchu na środku mrożonej galaretki owocowej i wlej galaretkę śmietanowo-czekoladową. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny do zestalenia. Wypełnij zamrożone ciasto rozpuszczoną czekoladą.