Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto zebra waniliowa ze śliwkami"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 58
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 108
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 58
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 108
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>
Białka ubij, stopniowo dodając cukier, a następnie kolejno żółtka oraz 2 i pół szklanki mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszaj. Wlej olej, oranżadę i aromat pomarań czowy, połącz.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z kakao, drugą z 2 łyżkami mąki. Ciasta wlej na przemian do wyłożonej papierem do pieczenia blachy (25 na 40 cm).
Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Ułóż na cieście skórką do dołu, lekko wciśnij w ciasto. Piecz 40-50 min w temp. 180°C. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie