Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ładnie prezentujący się biszkopt.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
1. Jaja zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wodę lub orenżadę oraz olej. Całość wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 3 łyżki mąki do drugiej kakao.
Posmarować blaszkę masłem i wlewać na przemian po 1 łyżce ciasta jasnego i ciemnego. Pięć w nagrzanym do 180°C piekarnika przez ok 1 godzinę.