Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto ze śliwkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 60
Składniki
Stopiony tłuszcz i inne ciasta włóż do miski, zalej ciepłym mlekiem. Kiedy drożdże wyrosną, wyrób gładkie ciasto. Nakryj, znów odstaw do wyrośnięcia.
Odkrój kawałek, resztę ciasta rozwałkuj. Wylep nim tortownicę. Posyp je bułką tartą. Ułóż połówki śliwek i pokrojone jabłko. Posyp cynamonem oraz wiórkami.
Z reszty ciasta uformuj paseczki, ułóż z nich kratkę na owocach. Posmaruj białkiem. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
Porcje 20, , 90 min, cena 1,15 zł, kalorie 220 kcal.Źródło: Takie jest życie