Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek . wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
żelatynę namoczyć w szklance wody, jak napęcznieje rozpuścić , jeszcze ciepłą podzielić na trzy częsci, .
brzoskwinie zmiksować wraz z syropem , dodać jedną część żelatyny wymieszać i tężejące wylac na biszkopt, maślanke wymieszać z drugą częściom żelatyny i wylać na zastygnięte brzoskwinie , na to ułożuć rozkrojone na połówki winogrona bez pestek, następnie zmiksować ananasy wraz z syropem i dodać trzecią część żelatyny , tężejącymi zmiksowanymi ananasami zalać winogrona. gdy to zastygnie zalać galaretką tężejącą , która będzie rozpuszczona w 3 szklankach wody.