Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ma kilka warstw, dwie różne masy, bez dodatku cukru, chyba że ktoś woli słodkie masy to proszę dodać. Robi się szybko, polecam.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 16
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 16
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Składniki
1. Rozpuszczamy galaretki pomarańczowe w 1 szk. wody i odstawiamy żeby nam trochę stężała.
2. W tym czasie robimy biszkopt. 3. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem.
4. Dodajemy stopniowo cukier.
5. Następnie żółtka.
6. W misce mieszamy razem mąki oraz proszek do pieczenia i kakao.
7. Do masy jajecznej wsypujemy mąkę i mieszamy dokładnie łyżką.
8. Wlewamy do tortownicy. 9. Pieczemy 30 minut w 180 ˚C.
10. Robimy masę śmietanową, ubijamy mikserem śmietanę.
11. Dodajemy galaretki.
12. Gdy biszkopt się upiecze, studzimy go i kroimy wzdłuż na połowę.
13. Jedną cześć wkładamy do tortownicy.
14. Na biszkopt wykładamy masę śmietanową.
15. Układamy winogrona.
16. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptu.
17. Robimy masę serową, ubijamy śmietanę.
18. Dodajemy serek.
19. Żelatynę rozpuszczamy w mleku.
20. Wlewamy do masy serowej.
21. Masę serową wykładamy na biszkopt.
22. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch ciasta.
23. Na koniec można posypać dowolną posypką ale to nie jest koniczne. 24. Ciasto chłodzimy w lodówce ca najmniej 2 godziny. 25. Gotowe. 26. Smacznego.