Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z twarogiem i orzeszkami ziemnymi
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 512
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14757
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 512
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14757
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 82
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodać kakao, cukier, proszek do pieczenia, masło, jajko, śmietanę i zagnieść ciasto. Przykryj ciasto folią i wstaw do lodówki na 20 minut. Przygotuj nadzienie do ciasta. Połącz jajka z cukrem, dodaj twarożek i dobrze ubij blenderem. Dodaj śmietanę i mieszaj, aż będzie gładka. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i włożyć do naczynia do pieczenia. Na ciasto wyłożyć twarożek, orzeszki ziemne. Prześlij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ciasto przez 5 minut i włożyć brzegi ciasta do nadzienia. Następnie piec kolejne 40 minut. Gotowe ciasto przykryj cukrem pudrem.