Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z truskawkową pianką pod galaretką"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 194
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 194
Składniki
Przepis przysłał Łukasz Wójcik z Wojnicza
Ciasto: margarynę i cukier puder utrzyj z żółtkami. Dodaj resztę składników, wymieszaj. Wylej na blachę. Piecz 30 min w 180°C.
Pianka: galaretkę rozpuść w szklance wrzątku. Śmietanę ubij, dodając ostudzoną galaretkę. Biszkopty posmaruj marmoladą, sklej po dwa. Ułóż na cieście, zalej pianką. Schłodź. Na cieście ułóż winogrona, polej przygotowaną według instrukcji galaretką.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie