Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To co najprostsze czasem jest najlepsze. Dziś przepis na pierwsze w tym sezonie ciasto z truskawkami. Bardzo proste, puszyste i rośnie jakby było na drożdżach, choć drożdży w nim nie uświadczysz. Przypomina ciasto jakie robiła moja mama na niedzielę, tylko wyrasta dużo bardziej i jest jeszcze łatwiejsze i szybsze do wykonania.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Składniki
Kruszonka: Wszystkie składniki rozetrzyj palcami do uzyskania okruchów. Umieść w zamrażalniku.
Ciasto: Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce umieść pozostałe składniki i połącz za pomocą miksera. Dodaj mąkę i miksuj bardzo krótko na najwolniejszych obrotach. Gotowe ciasto przełóż do foremki - tortownicy o średnicy 20cm. Na wierzch połóż pokrojone truskawki i posyp kruszonką. Piecz w temp. 180°C przez ok. 1 godzinę, do suchego patyczka.