Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na kolejne ciasto z truskawkami, bardzo wilgotne, puszyste, proste w przygotowaniu, po prostu wyśmienite. Jest to świetna propozycja na deser lub podwieczorek zwłaszcza, że sezon truskawkowy w pełni.
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 134
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 1145
Pełen smaku sos, do którego przygotowania wykorzystano warzywa z gotowania ar...
Odsłon: 90
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 134
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 1145
Pełen smaku sos, do którego przygotowania wykorzystano warzywa z gotowania ar...
Odsłon: 90
Składniki
Opłukane i obrane z szypułek truskawki kroimy na połówki. Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy porcjami cukier kryształ. Do ubitych białek dodajemy żółtka i wszystko dalej miksujemy. Następnie wlewamy śmietanę oraz olej, wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i całość delikatnie mieszamy łyżką ale nie zbyt długo, tylko do połączenia się wszystkich składników.
Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarownej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie je rozprowadzamy a na wierzchu układamy pokrojone truskawki. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 190°C około 40-50 minut. Upieczone ciasto obficie posypujemy cukrem pudrem.