Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z truskawkami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 227
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 227
Składniki
10-12 PORCJI 30-40 min, PIECZENIE ok. 20 min, porcja: 380 kcal, CENA: 1,40-1,70 zł
Ciasto: mąkę z cukrem pudrem przesiej. Dodaj zimną margarynę lub masło i posiekaj. Dodaj 3 żółtka, zagnieć szybko, włóż w folii na 15 min do zamrażalnika, po czym rozwałkuj, nadaj prostokątny kształt, włóż do podłużnej formy do tart. Nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika (180 st. C) na 20 min (do zezłocenia).
Krem: czekoladę posiekaj. Śmietankę zagotuj, mieszając, na małym ogniu, zestaw, dodaj czekoladę, wymieszaj. Wlej na tartę. Ostudź.
Masa: truskawki umyj, zmiksuj, podduś w rondelku. Dodaj galaretkę w proszku, wymieszaj, ostudź. Jogurt połącz z serkiem, mlekiem, śmietanką.
Dodaj mus truskawkowy i zmiksuj. Wyłóż na tartę, ozdób truskawkami (możesz zrobić też kleksy ze śmietany).Źródło: Świat kobiety