Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z serkiem mascarpone i porzeczkami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1042
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1247
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12630
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1042
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1247
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12630
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.
Ciasto: zagnieć. Ciasto owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Masa: śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę stop na parze. Lekko ostudź, dodaj do śmietany, wymieszaj. Dodaj serek mascarpone, delikatnie połącz. Masę schłodź.
Ciastem wylep okrągłą formę (śr. 27 cm), ponakłuwaj. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C. Ostudź. Rozsmaruj krem, ułóż oczyszczone porzeczki. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie