Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zapraszam na niezwykle pyszne i łatwe w przygotowaniu ciasto maślankowe z rabarbarem i kruszonką. Ciasto jest mięciutkie, długo zachowuje świeżość, jest bardzo pulchne,pachnące i bardzo Wam je polecam
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 43
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 197
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 43
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 197
Składniki
Do miski dajemy jajka i cukier-ucieramy. Następnie wlewamy maślankę-miksujemy. Dodajemy olej, mąkę i proszek do pieczenia i całość miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy.
Umyty rabarbar kroimy na małe kawałki, posypujemy cukrem, mieszamy
i układamy na cieście (ciasto jest gęste, rabarbar nie utonie w nim)
Następnie do miski dajemy masło, cukier , cukier waniliowy i mąkę-wyrabiamy palcami do konsystencji kruszonki :) Posypujemy nią ciasto i pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni.
:)
I gotowe :)