Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które dzisiaj polecam to połączenia rabarbaru i jabłek. Ciasto smaczne i wilgotne, zaskoczyło smakiem moich bliskich.
tortownica, miska, nóż, mikser,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 29
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 730
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 29
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 730
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka odłożyć do lodówki, natomiast żółtka połączyć z masłem , cukrem pudrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli oraz mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Składniki zagnieść na gładką, jednolitą masę. Uformować kulę, zwinąć w folię i włożyć na 40 minut do lodówki. Rabarbar opłukać, oczyścić z końcówek i pokroić w kawałki 1- 1,5 cm. Do pokrojonego rabarbaru dodać, obrane, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę jabłka , cynamon oraz cukier. Wymieszać i zostawić na 15 minut. W między czasie tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć ciastem, nakłuć widelcem. Owoce odcisnąć z nadmiaru soku i wyłożyć na cieście. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, cały czas ubijając dodawać cukier. Pianę rozłożyć na owocach. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Pod koniec pieczenia ciasto posypać kawałkami migdałów. Po wyjęciu ciasto wystudzić. Smacznego
Ciasto po upieczeniu i rozkrojeniu gotowe do podania.