Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z rabarbarem niby takie zwyczajne i bardzo popularne ale.... wystarczy dodać troszkę wiórków kokosowych i już jest inne. Słodkie jogurtowe z orzeźwiającym smakiem rabarbaru z nutą kokosu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
1.Rabarbar obrać i pokroić w plasterki. Posypać cukrem, wymieszać i pozostawić na kilkanaście minut aż puści sok. 2.Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym. 3.Powoli i na przemian dodawać jogurt i olej. 4.Zmniejszyć do minimum obroty miksera i dodać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe. 5.Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 6.Posypujemy rabarbarem.
Z miękkiego masła, cukru waniliowego, cukru oraz mąki zrobić kruszonkę: masło łączymy z cukrami dodajemy mąkę i rozcieramy palcami tak aby powstawały okruchy i grudki posypujemy nią ciasto Pieczemy w temp.180°C około 1 godz.