Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i pyszne. Słodko-kwaskowate
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1649
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 135
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 120
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1649
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 135
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 120
Składniki
Jajka krótko zmiksować, dodać cukier i miksować na wysokich obrotach miksera, aż masa będzie puszysta.
Następnie zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i cały czas miksując dodawać po 1 łyżce mąki z proszkiem do pieczenia, miksować tylko do połączenia się składników.
Na koniec wlać olej i zmiksować do połączenia. Oddzielić masę na pół. Do jednej połowy dodać kakao i miksować do połączenia składników.
Ciasto przelewać do formy, na spód ciemna na wierzch jasna. Poukładać porzeczki, lekko wcisnąć w ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku do 190C przez 40 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić a następnie oprószyć cukrem pudrem.