Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na ciasto, do którego możemy wykorzystać połówki owoców. Idealne do popołudniowej kawki ;)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20535
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10085
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 256
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20535
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10085
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 256
Składniki
Z mąki, jaj, margaryny, proszku do pieczenia, serka i cukru pudru zarobić ciasto. Następnie gotowe podzielić na 2 równe części
Oba ciasta rozwałkować na wymiar prostokątnej blaszki. Najlepiej zrobić to na papierze do pieczenia, którym będzie wyłożona forma i na którym można zaznaczyć jej kształt. Jedną cześć przełożyć z papierem do formy i poukładać na niej połówki obranych jabłek, oczywiście bez gniazd nasiennych. owoce układamy zewnętrzną częścią do góry.
Na owoce, najlepiej na wałku, przenieść drugą część ciasta.
Ciasto pieczemy w nagrzanym do temp. 180 stopni przez ok. 40-45 min. Przed podaniem ciasto wystudzić i obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego!