Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z owocami z kompotu zapraszam po przepis
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
Składniki
Owoce z kompotu daje na sitko by odsączyć sok. Margarynę rozpuszczam i odstawiam by ostygła.
Ciasto ;mąkę z proszkiem do pieczenia daje do miski wsypuje budynie ,cukier wbijam jajko i wlewam rozpuszczony ostudzony tłuszcz i mleko dokładnie łącze. Ciasto wykladam do formy wyłożonej papierem do pieczenia na wierzch układam owoce z kompotu i piekę 35 minut w 180 stopniach na środkowej polce bez termo obiegu.
Beza ;białka ubijam ze szczypta soli potem dodaje cukier puder 0,5 szkl wiórek kokosowych i budyń waniliowy dokładnie mieszam . Beze wykladam na gorące ciasto i wstawiam do piekarnika i piekę 15 minut z termo obiegiem . Po dokładne wykonanie zapraszam na film .