Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto z nektarynkami.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
Miękkie masło przekładamy do miseczki i miksujemy na puszystą masę, na koniec dodając stopniowo cukier. Następnie dodajemy jajka i miksujemy do połączenia. Do masła dodajemy olej i ekstrakt i ponownie miksujemy, aż masa będzie kremowa. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz solą, zmniejszamy obroty miksera i stopniowo wsypujemy do powstałej wcześniej masy. Tortownice o wym. ok. 26 cm lub mniejszej smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, następnie przekładamy do niej ciasto, kładąc na wierzch połówki nektarynek. Pieczemy w 180 C przez ok. 30-35 min. do suchego patyczka. Smacznego.