Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z musem porzeczkowym"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i 2 łyżkami gorącej wody na puszystą masę. Białka ubij na sztywną pianę. Do żółtek dodawaj na przemian po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej, ubitą pianę oraz proszek do pieczenia i ocet. Wymieszaj.
Ciasto wlej do tortownicy, piecz 15-20 min w temp. 180°C. Ostudź, przekrój na dwa blaty.
Mus: żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Podgrzej, rozpuść. Konfiturę dokładnie wymieszaj z żelatyną. 2/3 musu posmaruj spód, przykryj drugim blatem, lekko dociśnij. Rozsmaruj resztę musu. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie