Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z morelami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 126
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 126
Składniki
Przepis przysłała Marika Piekut z Nowej Wsi.
Kruszonka: zagnieć, schłodź.
Ciasto: drożdże, 4 łyż ki mąki, 2 łyżeczki cukru i pół szklanki ciepłego mleka połącz, odstaw. Jajka utrzyj z cukrem. Mąkę, rozczyn i resztę ciepłego mleka wymieszaj. Dodaj jajka i olej, wyrób.
Gdy ciasto wyrośnie, włóż do formy.
Masa: ser, żółtko i cukier zmiksuj. Posmaruj ciasto. Ułóż morele, posyp kruszonką. Piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie