Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z masą orzechową- takie smaczne tortowe ciasto do kawy!
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 132
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 132
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Następnie dodajemy mąki, proszek do pieczenia, amoniak i ubita pianę z białek. Ciasto dzielimy na 3 części do jednej dajemy wiórki kokosowe i olejek, do drugiej orzechy a do trzeciej mak. Pieczemy osobno około 35 minut w 180 stopniach w foremce 25/36.
Masa z orzechami: Mleko zagotowujemy i zalewamy nim orzechy. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy po trochu orzechów i miksujemy. Przekładamy placki. Na spód ciasto kokosowe- ciasto makowe- ciasto- orzechowe- dowolna dekoracja