Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z malinami pod kruszonką"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 64
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 64
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Składniki
Mąkę posiekaj z margaryną. Dodaj pozostałe i szybko zagnieć ciasto. Oddziel 1/3 ciasta, owiń folią i włóż do zamrażalnika. Resztę ciasta wyłóż na blaszkę, piecz 15-20 min w 180°C.
Ubijaj białka mikserem, dodając po trochu najpierw cukier, a potem oba budynie. Wlej olej i dokładnie wymieszaj. Sztywną pianę roz smaruj na podpieczonym spodzie. Na pianie ułóż maliny.
Zetrzyj na nie wyjęte z zamrażalnika ciasto. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz około 30 minut w 180°C. Ciepłe ciasto posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie