Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na oleju to zawsze trochę mniej cholesterolu. A wychodzi delikatne i pulchne…
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 130
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 238
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 130
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 238
Składniki
Do cukru dodałem jajka (temp. pokojowa) i ubijałem mikserem, aż otrzymałem jasną, puszystą masę. Następnie delikatnie dolewałem olej i aromat ciągle mieszając.
Mąkę wymieszałem z proszkiem do pieczenia i wyspałem delikatnie do masy jajecznej. Wymieszałem powoli szpatułką.
Foremkę 24x24cm wyłożyłem papierem do pieczenia i wylałem do niej ciasto. Posypałem malinami na całej powierzchni, a ponieważ zabrakło mi malin uzupełniłem je jeżynami.
Piekłem około 45 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Studziłem przy uchylonych drzwiczkach. Ciasto posypałem cukrem pudrem.