Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z kruchymi pierożkami"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 63
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1224
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 110
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 63
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1224
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 110
Składniki
Masa makowa: mak zalej gorącym mlekiem. Dodaj margarynę i cukier, smaż 10 min, mieszając. Ostudź. Wymieszaj z bułką tartą, jajkiem i olejkiem migdałowym.
Masa serowa: twaróg zmiel, zmiksuj z resztą składników. Kruszonka: wszystkie zagnieć, włóż do zamrażarki.
Ciasto: , oprócz kakao, zagnieć. Ciasto podziel na pół, połowę zagnieć z kakao.
Ciasto rozwałkuj, szklaneczką wytnij kółka (po 20 sztuk z jasnego i ciemnego ciasta). Na ciemnych ułóż masę serową, na jasnych dżem żurawinowy. Zlep.
Pierożki ułóż na przemian na blaszce (32 na 25 cm). Na pie rożkach ułóż kupkami masę serową, makową, marmoladę oraz pozostałe ciasto z pierożków. Posyp kruszonką. Piecz 50 minut w temp. 150°C.
Czas przygotowania: 100 min, ilość porcji: 16, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie