Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z kremem, truskawkami i galaretką"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 184
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 184
Składniki
Na krem: 1 szklankę mleka zagotować, w reszcie rozpuścić krem, dolać do ciepłego mleka, zagotować. Wystudzić, utrzeć z masłem, schłodzić. Owoce umyć, odszypułkować, pokroić. Galaretki przygotować według przepisu.
Na biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i ubijać nadal, dodając cukier i po jednym żółtku. Dodawać porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, całość delikatnie wymieszać łyżką.
Masę przelać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką. Piec 30 min w temp. 175oC, wystudzić. Na biszkopcie rozłożyć krem i truskawki. Zalać tężejącą galaretką i ponownie schłodzić.
Biszkopt możesz nasączyć ponczem: zagotuj 100 ml wody z łyżeczką cukru, schłódź, dodaj 4 łyżki soku z cytryny.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium