Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki trochę mix przepisów
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Składniki
Składniki na ciasto czyli, kleik ryżowy, jajka, margaryna, proszek do pieczenia, cukier dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Dzielimy na dwie części i każdą oddzielnie pieczemy w tortownicy wyłożonej papierem około 20 minut w temp 180 st.
Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelnię wlać wodę dodać jabłka, smażyć do miękkości i odparowania nadmiaru płynu. Do gorących jabłek wsypać suchą galaretkę, cynamon i dosłodzić do smaku. Dokładnie wymieszać. Poczekać aż ostygnie.
Na pierwszy upieczony blat wykładamy masę jabłkową. Przykrywamy drugim i lekko dociskamy. I do lodówki. Gdy galaretka się zetnie mamy gotowe ciasto.