Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, które ma fajny smak dzięki dodatkowi poziomkowego kisielu. Owoce możemy dodać różne – np. sezonowe truskawki. Ja dodałam banany, bo akurat je miałam pod ręką.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, kisiel (proszek), proszek do pieczenia i stopioną margarynę. Na samym końcu pokrojonego banana lub inne owoce. Pieczemy w tortownicy (moja miała 24 cm) w 180 stopniach ok. 1 godz. - do suchego patyczka. Po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.