Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto podobne w smaku do biszkoptowego do którego nadają się inne owoce jak maliny, porzeczki czy jagody. Szybkie i łatwe do zrobienia i upieczenia. Jest mięciutkie, w którym słodko waniliowy smak ciasta miesza się z lekko kwaskowatym smakiem owoców. Dobre jest podane z bitą śmietaną
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Tłuszcz utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym Gdy jest dobrze utarte, dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu Wsypać przesiana mąkę razem z proszkiem do pieczenia Wlać śmietankę. Wymieszać wszystko razem.
Blachę o wymiarach 33 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, albo posmarować margaryną. Ciasto przełożyć na papier, wyrównać i układać gęsto owoce lekko wciskając je w ciasto. Piec w temperaturze 175ºC przez około 30- 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Lekko przestudzić i posypać z wierzchu cukrem.