Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z jagodami i kruszonką"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 91
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 184
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 210
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 413
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 71
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 91
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 184
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 210
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 413
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 71
Składniki
na ciasto zagnieć i podziel na dwie części (3/4 i 1/4). Schłodź godzinę w lodówce.
Białka ubij z solą. Dodaj cukier puder i wanilinowy, stale ubijając. Wsyp budyń, zmiksuj. Dołóż jogurty, wymieszaj z wiórkami.
Formę o średnicy 30/25 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Mniejszą część ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wylej masę jogurtową. Wyłóż jagody i zetrzyj pozostałą część ciasta. Wstaw całość do piekarnika i piecz 50 minut w 180°C.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax