Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne I proste w wykonaniu kruche ciasto polecam .
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Ciasto kruche zagniatam z 5 zóltek ,maki z proszkiem do pieczenia ,margaryny ,cukru i cukru wanilinowego ,zagniecione ciasto dzielę na 2 części większą i mniejsza ,większą częścią ciasta wykładam na dużą blachę wyłożoną papierem .
Masa białkowa ,białka ubijam z odrobiną soli stopniowo dodaję cukier 120 gr na koniec dodaję olej ,wiórki kokosowe i budynie i delikatnie łączę .
Masa jabłkowa ,jabłka ścieram na tarce o grubych oczkach dodaję 2 łyżki cukru ,cynamon i kisiel mieszam wszystko
Na ciasto wyłożone w blaszce daję masę jabłkową równam na nią daję bezę a na wierzch skubie pozostałe ciasto i piekę w n nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 35 minut na środkowej półce bez termo obiegu t ale trzeba pilnować bo każdy piekarnik piecze inaczej życzę smacznego
Gorące ciasto po upieczeniu posypuję cukrem pudrem