Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie smaczne i najważniejsze na oleju! Najzdrowsze dla dbających o cholesterol.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Składniki
Jajka z cukrem i 2 cukrami wanilinowymi ubiłem na puszystą masę. Następnie dodałem proszek do pieczenia i powoli dodawałem przesianą mąkę. Na koniec wlałem mleko i olej. Wszystko w temperaturze pokojowej.
Jabłka obrałem, pokroiłem na cząstki i ponacinałem grzbiety. Wymieszałem je z cukrem wanilinowym i cynamonem, układałem na wierzchu ciasta.
Piekłem 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Całość posypałem cukrem pudrem. Użyłem foremki 23*23cm, ale wydaje mi się, że powinna być większa.