Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z jabłkami i jagodami"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9009
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 182
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 124
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 464
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9009
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 182
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 124
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 464
Składniki
10 porcji • : 10 min • pieczenie: 45 min • 270 kcal/porcja • 2,50 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Zmiksuj na gładką masę mąkę, proszek do pieczenia, cukier, masło, ekstrakt waniliowy, jajka i mleko. Przełóż masę do natłuszczonej tortownicy o śr. 22 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłko wydrąż i pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na wierzchu ciasta, posyp jagodami i brązowym cukrem. Piecz 45 minut (aż patyczek wbity w ciasto po wyjęciu będzie suchy). Podawaj z lodami waniliowymi.Źródło: Olivia