Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zawsze wychodzi, nie ma innej opcji. :-)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem. Dodać bakalie, wymieszać i odstawić na godzinę do chłodnego miejsca. Następnie wbić jajka, dodać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 45 min. Smacznego.