Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z jabłkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 247
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 247
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, ubij. Wsyp mąki,proszek, sól, cynamon. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Ostudź, przekrój.
Jabłka obierz, zetrzyj, gotuj z cukrem, zmiksuj, dodaj żelatynę. Zastygłą masą posmaruj ciasto. Masło utrzyj, ugotuj budyń.
Wystudzony budyń wymieszaj z masłem. Kremem posmaruj masę jabłkową. Mleko zagotuj z cukrem, wiórkami. Dodaj masło, wymieszaj. Udekoruj wierzch.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień