Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z imbirem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4946
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2322
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4946
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2322
Składniki
Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia oraz cynamon, wymieszaj. Do miski włóż miękkie masło lub margarynę, zmiksuj na puch. Następnie dodaj cukier, cukier wanilinowy i miód. Miksuj ok. 5 min. Nie przerywając ucierania, dodawaj po jednym jajku oraz mleko.
Na koniec dodaj skórkę pomarańczową, imbir oraz czekoladę; wymieszaj. Ciasto przelej do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz ok. 45 minut do tzw. suchego patyczka w temp. 180°C. Wystudź.
Płatki migdałowe upraż na rozgrzanej patelni. Polewą udekoruj wierzch i boki wystudzonego ciasta. Wierzch posyp uprażonymi płatkami migdałowymi oraz imbirem i jeszcze oprósz cukrem pudrem.Źródło: Świat i Ludzie