Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karmelizowana gruszka i migdały w pysznym cieście się spotkały.
Polecam.
Odsłon: 130
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 102
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17043
Polecam.
Odsłon: 130
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 102
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17043
Składniki
Podgrzej piekarnik do 180°C. Do miski przesiej przez sitko mąkę. Dodaj cynamon, stewię w kryształkach 1:1 oraz stewię w kryształkach 10:1. Dosyp zmielone migdały, dodaj maślankę, jajka, roztopione masło. Wymieszaj całość, aż uzyskasz jednolitą masę.
Obierz gruszki, wykrój środek i pokrój je na sześć części. Na patelni roztop masło, następnie smaż posiekane migdały oraz gruszki, aż skarmelizowania owoców.
Do wysmarowanej masłem foremki o średnicy 25 cm wlej ciasto, a następnie ułóż na nim gruszki i migdały.
Foremkę umieść w piekarniku i piecz przez około 25 minut.