Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne ciasto do popołudniowej kawy. Banalnie proste i szybie do zrobienia. Z jego przygotowaniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze.
tortownica o średnicy 25 cm
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 703
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 33
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 703
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 33
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo cukier, cukier waniliowy, pod koniec dodajemy po jednym żółtku. Zmniejszamy obroty miksera i wlewamy olej. Następnie dodajemy naprzemiennie przesianą mąkę, proszek do pieczenia i jogurt naturalny.
Gruszki obieramy, kroimy na cienkie plastry.
Tortownicę o średnicy około 25 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy. Na górze układamy plastry gruszek. Ciasto oprószamy delikatnie cynamonem.
Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50 minut. Pieczemy do suchego patyczka.