Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z galaretką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Białka ubijam z cukrem, dodaję po żółtku, makę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Biszkopt piekę 20 min w temp. 170oC.
Masa budyniowa: gotuję budynie na mleku z cukrem. Studzę, ucieram z margaryną. Masę zieloną robię, gotując budynie na soku z cukrem.
Chmurki: żelatynę rozpuszczam we wrzątku, studzę. Serki miksuję ze Śnieżką, łączę z żelatyną.
Galaretki rozpuszczam w 3 szkl. wrzątku, studzę. Układam warstwy ciasta: biszkopt, masa budyniowa, herbatniki, masa zielona, obłoczki (formuję je szprycą), galaretka.
80 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 20 porcji.Źródło: Kobieta i życie