Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie ciasto o intensywnym karmelowym posmaku.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 107
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 803
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1492
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 107
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 803
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1492
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz sodą. W innej miseczce ucieramy masło z cukrem pudrem na gładką i puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo dulce de leche i mieszamy do połączenia. Do masy dodajemy jajka, ekstrakt z wanilii i ponowie mieszamy. Gdy masa jest już ładnie połączona dodajemy suche składniki, czyli mąkę z proszkiem, sodą i wszystko mieszamy mikserem. Tortownicę o śr. ok 26 cm smarujemy masłem i oprószamy cukrem sypkim. Ciasto przekładamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, 190 C na 30-40 min. Jeśli zauważymy, że skórka robi się mocno brązowa należy przykryć folią lub papierem do pieczenia. Ciasto sprawdzamy patyczkiem i jeśli jest suchy wyciągamy z piekarnika. Po ostudzeniu nakładamy na wierzch masę i dekorujemy Wszystkie składniki na masę przekładamy do garnuszka i ciągle mieszając podgrzewamy do uzyskania gładkiej konsystencji.