Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dwukolorowe z gruszkami i bitą śmietaną.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Składniki
ciasto- Masło zmiksować z cukrem i dodawanym po jednym jajku. Do tego przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować.Połowę ciasta rozsmarować na blaszkę 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
Do drugiej części ciasta,dodać rozmieszane kakao z mlekiem.Dodać utartą na tarce czekoladę, wymieszać. Rozsmarować na cieście w blaszce.
Gruszki obrać, pokroić na kawałki. Rozsypać na ciasto, lekko wciskając.
Piec 45-50 min.w 180*.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką.Dodawać porcjami serek i zmiksować.Dolewać żelatynę, szybko ale krótko i zmiksować. Zaraz wyłożyć na zimne ciasto
Na górę zetrzeć czekoladę i schłodzić.