Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Serdecznie polecam.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1592
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 110
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1592
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 110
Składniki
Masło ubić mikserem. Następnie dodać twaróg, extrakt waniliowy, cukier i po jednym jajku. Ciągle ubijać. Kolejno w kilku partiach dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec delikatnie wmieszać szpatułką porzeczki obtoczone w 2-3 łyżkach mąki. Jest to zabieg konieczny, aby owoce nie opadły na dno. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 12x25 cm. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 60-65 minut. Piętnaście minut przed końcem pieczenia zmniejszyć temperaturę do 160 st. C. Aby uniknąć przypalenia można wierzch przykryć papierem do pieczenia. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Po całkowitym wystudzeniu polać polewą z roztopionej w mleku czekolady.