Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z cukinią"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2107
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20971
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2107
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20971
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do miski wbij jajka. Dodaj cukier i ucieraj mikserem, aż do rozpuszczenia cukru. Następnie dodaj olej oraz startą cukinię i jabłka. Na koniec, wciąż miksując, stopniowo dodawaj suche .
Tortownicę wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do niej przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Wstaw blachę z ciastem, piecz 40-45 minut do tzw. suchego patyczka.
Do przesianego cukru pudru dodaj sok z cytryny i wymieszaj dokładnie, by nie było grudek. Lukrem polej wystudzone ciasto.
<strong>: 60 minut. Porcja: 390 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie