Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Składniki
Ciasto:Wszystkie składniki połączyć,wyrobić ciasto,podzielić na dwie części.
Masa budyniowa:W 1/2szkl mleka roztrzepać żółtka i mąkę.Resztę mleka zagotować z cukrami.Wlać mleko z żółtkami i zagotować.Masło ucierać mikserem i dodawać stopniowo ostudzony budyń.
Wykonanie całego ciasta:Ciasta rozłożyć na dwóch,wyłożonych papierem do pieczenia blaszkach o wymiarach 25x40cm.Białka ubić z cukrem.Ciasta posmarować dżemem.Na dżem wyłożyć ubitą pianę i posypać bakaliami.Piec ok.30min w temperaturze 180stopni.Płaty ciasta przełożyć kremem.