Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane,smaki lata i jesieni pomieszane,pysznie i kolorowo. Serdecznie polecam:)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Składniki
Masło utrzeć z cukrem,dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Wsypać mąkę wymieszaną z pr.do pieczenia,dać olejek pomrańczowy ,mleko ,zmiksować. Blaszkę 25/34 wyłożyć papierem do pieczenia ,wylac ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki śliwek,w przerwach posypać borówkami ,a na samym końcu posypać cukrem perlistym.
Piec w 180st.gora-dół do złotego koloru,około godz. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem opcjonalnie Smacznego życzę!